miercuri, februarie 28, 2024

FeteCochete

Hai să fim frumoase!

LifeStyle

Beneficiile ceaiului de tei. Cum se prepară corect?

Beneficiile ceaiului de tei. Infuzia de tei are numeroase beneficii, din acest motiv este preferată de un număr mare de persoane. Tratarea insomniei, reducerea stresului și oboselii sunt lăudate. Mai jos, găsiți numeroasele beneficii care poseda ceaiul de tei.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești vederea? Remediul naturist ce te va ajuta

Beneficiile ceaiului de tei. Antioxidant și analgezic

Infuzia ceaiului de tei este benefică în caz de viroză sau răceală. Favorizează transpirație, eliminând toxine din organism. De utilizat atunci, când persistă dureri de cap, presiuni asupra sinusurilor și prezența febrei.

Antiinflamator

Datorită conținutului polizaharidelor, florile de tei reduc inflamația căilor respiratorii. Însă nu este recomandat de exagerat cu floarea de tei, se servește maximum 3 căni de infuzie pe zi.

Benefic pentru înfrumusețare

Utile și eficiente sunt compresele de ceai de tei. Ajută la cicatrizarea rănilor într-un timp mai rapid. Recomandat de utilizat pentru înlăturarea urmelor de acnee. Iar pentru a favoriza creșterea și pentru a stopa căderea parului, specialiștii recomandă clătirea cu infuzie de tei. Această procedură se efectuează de doua ori pe săptămână.

Citește și: Adevăratul secret al verzei murate! Ce substanță conține, de se consideră aliment minune?Beneficiile ceaiului de tei. Luptă cu insomnia

Floarea de tei posedă un efect sedativ, de aceea poate reduce insomnia. Pentru un somn bun este suficient de servit o cană sau două de ceai înainte de somn. Iar pentru efectul opus, este suficient de servit mai mult de 3 căni de infuzie de tei. În acest caz va acționa ca un energizant pentru organismul nostru.

Când se recoltează și când se prepară

Se recomandă de recoltat floarea doar atunci când aproximativ trei sferturi de flori s-au deschis. Trebuie aranjate într-un strat subțire și de lăsat la uscat. La prepararea ceaiului se folosește o lingurița de flori (fără frunze) la o cană de apa, astfel obținem o infuzie suficient de concentrată. De obicei se recomandă de consumat seara, pentru a relaxa organismul după o zi grea de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *