joi, februarie 22, 2024

FeteCochete

Hai să fim frumoase!

Retete

Gogoși pufoase. Care este secretul celebrilor bucătari?

Gogoși pufoase. Bucătarii celebri din toată lumea au secretele lor pentru prepararea mâncărurilor. Mai jos va fi descris modul de preparare a gogoșilor, ce vor fi de parcă i-ai cumpăra de la gogoșerie.

Rețeta de mai jos este concepută pentru 12 gogoși, ce pot fi gătiți într-o singură oră. Sunt delicioase și au chiar și o dungă aurie în jur.

Gogoși pufoase. Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 250 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 40 g de zahăr
  • 50 g de unt topit
  • 10 g de drojdie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • puțină sare

Modul de preparare

Inițial trebuie de pus fiecare ingredient într-un vas aparte. Mai apoi, într-un bol încăpător se toarnă 250 ml de lapte călduț, 10 grame de drojdie, 40 grame de zahăr și se amestecă bine. Amestecul se lasă pentru 10 minute să se odihnească.

Citește și: Pârjoale din piept de pui. Sunt extraordinar de delicioaseAtunci când observăm că s-a format spumă la suprafață, mai adăugăm 2 ouă și gălbenușul. Apoi 50 grame de unt topit, o linguriță de esență de vanilie și coajă de lămâie. Se amestecă bine cu un tel și se adaugă făina și puțină sare.

Amestecăm până observăm că s-a format aluatul. După care vom frământa cu mâna timp de 10-12 minute. Când aluatul este obținut, se acoperă cu folie de plastic și se lasă să crească pentru 40 de minute. În acest timp, aluatul ar trebui să-și mărească volumul.

Se scoate aluatul din bol și se pune pe masă. Se rupe o bucată de aproximativ 50 de grame și se modelează o bilă. Fiecare biluță se pune pe câte un pătrat de hârtie de copt, care a fost uns anterior cu ulei. După ce s-a consumat tot aluatul, biluțele se lasă pentru 20 de minute la temperatura camerei.După ce biluțele s-au dublat în volum, se pun la prăjit în ulei încins, la un foc mediu pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Este important că uleiul să nu fie exagerat de încins.

După ce sunt gata gogoșii, trebuie scoase din ulei și puse pe șervete de hârtie. Se pot decora cu pudră de zahăr pentru a le oferi un aspect mai frumos. Apoi, după ce gogoșii s-au răcit, se pot servi pur și simplu sau cu ciocolată sau dulceață.

Citește și: Eclere cu cremă de căpșune. Rețeta unui desert spectaculos care se topește în gură. Cum puteți să obțineți niște eclere rapid?

One thought on “Gogoși pufoase. Care este secretul celebrilor bucătari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *