Zeama de varză murată. Beneficiile ei și ce poți trata?
Zeama de varză murată este o explozie de vitamine cu un număr mare de beneficii. Însă românii nu știu de aceste beneficii, chiar dacă este servită des.
O influență benefică asupra organismului a fost demonstrată de specialiști. Iar care este aceasta, citește în acest articol.
Zeama de varză murată. Te ajută să scapi de diaree
Este un bun luptător cu bolile intestinale. Este recomandat de către medici de utilizat următoarea rețetă: 2 linguri de sare grunjoasă de amestecat cu 250 ml de zeamă de varză. Acest cocktail trebuie servit dimineața pe nemâncate timp de jumate de an.
Vitamine și minerale
Zeama de varză murată, mai este cunoscută și ca moare. Conține vitamina B12 și este unicul produs vegetal ce o are. Unul din beneficii este încetinirea procesului de îmbătrânire și menținerea frumuseții corporale. Iar asupra memoriei acționează îndeosebi de bine, datorită substanțelor mineral și vitaminelor.
Citește și: Beneficiile verzei murate. Un antioxidant natural ce previne apariția cancerului
Zeama de varză murată. Te scapă de mahmureala
Proprietatea ”magică” a zemei de varză murată constă în faptul că scapă de mahmureală. Doar un pahar cu zeamă reînvie organismul după un weekend de distracții. Durerile de cap și senzațiile de vomă vor dispărea imediat.
Hernie de disc
Compresul de moare de varză este o metodă utilă în cazul herniei de disc. Se îmbibă o fâșie de tifon, de apăsat și de pansat. Tratamentul durează până la 3 luni, câte 3 ore pe zi. Metoda dată este de la strămoșii noștri, fiind demonstrată ca una din cele mai utile și cu efect garantat.
Tratează gastrita
Persoanele ce suferă de gastrită pot utiliza cu ușurință și chiar e recomandat sa servească zeama de varză. Medicii recomandă de utilizat moarea călduță, în fiecare zi, înainte de mesele principale. Se începe cu 100 ml pe zi, treptat până ajungi la 2 pahare.
Citește și: Proprietățile medicale ale pătrunjelului. De ce este bine să-l adăugăm în mâncare mai des?