Spaghete cu piept de pui, ciuperci și smântână

Spaghete cu piept de pui, ciuperci și smântână. Spaghetele sunt foarte bune, când știi să le gătești. Iar acest articol va fi util și vei vrea să utilizezi această rețetă o dată pe săptămână timp de un an. Cel mai mare avantaj constă în faptul că se gătește în 30 de minute, iar gustul este nemaipomenit. Trebuie doar să încercați.

Rețeta dată este pentru 4-5 persoane. Pentru o cantitate mai mare, este necesară dublarea ingredientelor.

Ingrediente

  • 400 g de spaghete
  • 2 piepţi de pui
  • 1 ceapă albă
  • 2 căni cu ciuperci
  • 200 g de smântână lichidă grasă
  • 1 cană cu vin alb
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 1 cană cu parmezan ras
  • pătrunjel
  • sare și piper negru

Spaghete cu piept de pui. Modul de preparare

Întâi de toate, gătim toate ingrediente și tăiem în cuburi, pieptul de pui și ciupercile, iar ceapa o tocăm mărunt.

Luăm o tigaie cu ulei de măsline și călin bucățile de pui. Adăugăm sare, piper după gust și lăsăm să se gătească timp de 15 minute. Apoi scoatem carnea și o punem deoparte.

Citește și: Salată de paste cu legume crude. O rețetă deosebită și foarte simplă de gătit




Deasupra uleiului unde a fost pieptul de pui, punem ceapa și ciupercile. Se gătesc până ciupercile se înmoaie. În același timp, punem o cratiță la foc cu apa. Așteptăm să fiarbă și punem spaghetele cu un pic de sare. Astfel se vor găti într-un timp mai rapid.

Când ciupercile vor fi gata adăugăm deasupra pieptul de pui, un pic de vin, smântâna lichidă, sare și piper după gust. Amestecăm totul și se lasă la gătit timp de 5-8 minute. Dacă aveți lipsă de vin, gătim fără el.




În final adăugăm spaghetele în tigaia cu pieptul de pui și ciupercile. Adăugăm mărarului mărunt tocat sau pătrunjelul în spaghete. Astfel vom obține un gust demențial.

Citește și: Varză murată cu cartofi. Rețeta perfectă și delicioasă pentru toți membrii familiei. Rapid și simplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *